ice-effect

Frivillig

Frivillighet er det som holder hjulene i gang. Klubben har kun 5 faste ansatte, men antall årsverk som legges ned i løpet av et år er langt flere enn det.

Ringerike Panthers har rykte på seg for å ha en unik kultur hvor de frivillige er en stor del av den daglige driften og realiteten er også at uten dem hadde det ikke vært noen ishockeyklubb.

Det er mange jobber som skal gjøres i løpet av en sesong og du velger selv helt hvor mye tid du ønsker å bruke i hallen. Men det skal sies at ishockey er avhengighetsskapende. At det i 2021 ble lagt ned ca 40 000 timer frivillig arbeid i klubben er et godt tegn på nettopp det gode miljøet.

Vi ønsker oss enda flere frivillige i klubben og vet at de færreste ville ha kjedet seg her. Har du lyst til å bli bedre kjent med oss, vurderer å bli en del av vårt team eller kjenner noen du tror vil passe inn hos oss så er du hjertelig velkommen til å ta kontakt via skjemaet nederst på siden.

 

For å gi deg et bedre bilde av hvordan livet i Panthers er, har vi spurt noen av våre frivillige 3 spørsmål.

1. Hvordan ble du frivillig i klubben?

2. Hva gjør du som frivillig?

3. Hva betyr det for deg å være frivillig i Panthers?

 

Odd-Johan Ask, bedre kjent som Bestefar Ask innad i klubben.

1.Jeg har en voksen sønn og to barnebarn som spiller. Samt at jeg var frivillig da sønnen min spilte fra han var 10 til 20 år

2.Jeg passer på at skøyter og utstyr er i orden til skøyteskolen, samt sliper skøyter for to lag. Kommer til å kjøre is denne sesongen

3.Det er artig å være tilbake i et trivelig miljø.

 

 

 

Magnus Krydsby

1.Alltid vært trener fra jeg var ung, trives veldig godt med det. Når begge barna har beina allerede godt planta inni hallen her var det veldig naturlig å bidra til til aktive barn. Klubben har jo tatt oss i mot med så åpne armer, så her blir vi til vi er gamle

2.Jeg er trener på skøyteskolen, også trener jeg U9 laget. sitter også som nestleder i NIHF Region Viken Vest styret og i Ringerike Idrettsråd.

3.Det skinner vel litt igjen på antall timer lagt ned her. Det betyr mye! Klubben, folka, alt. det er en stor fin familie. Nå spiller jo vi her alle fire, så er jo ikke sånn at jeg ikke ser familien min når jeg er her heller 🙂

 

Linda Markussen

 

1. For over 10 år siden så skulle jeg hjelpe tanta mi en gang i billettluka, etter det ble jeg hockey frelst og hjalp til flere ganger. Smått og sikkert hjalp jeg til med andre tings som trengtes.

2. Skal jeg heller si hva jeg ikke gjør🤣 Billettluka på A-lags kamper, varme/lage mat til gutta, handle/pante flasker, rydde, vaske, vært lagleder for Steeldogs, kiosk/sekretariatet for breddelag. En gang i tiden spurte jeg om å få lære å kjøre isbilen og slipe skøyter, den dag i dag er jeg glad for at jeg fikk et nei. De så at jeg hadde nok å drive med.

3. Det betyr mye. Her får jeg lov til å bidra med noe meningsfylt og være meg selv, noe som gir meg energi og glede. Jeg møter mange trivelige folk og får venner for livet. Alle er vennlige og en blir inkludert og godt tatt vare på, er som mitt andre hjem.

 

Knut Helltun

1 : Jeg ble frivillig i Panthers, etter at jeg i 2015  ble med Jan Erik Johansen (trener før Boork) i sekretariatet.  Fikk en kamp, og var stand in på A-lagets kamper i to sesonger.  Fra august 2017, har jeg vært fast i sekretariatet på hjemmebane for A-laget.

2 : Som frivillig i Panthers, har jeg ansvaret for utvisningsboksen til bortelaget. Betyr også, å levere ut pucker til dommer i kampene. Er også speaker for klubbens lag i 1.divisjon for damer, og for Ringerike 2 i 6.divisjon. Stiller også opp i sekretariatet, ved øvrig behov når jeg kan.

3 : Å være frivillig i Panthers, betyr mye for meg.  Klubben er mitt livs største lidenskap i sportens verden. Elsker å være frivillig for mitt kjære Panthers, og kommer til å fortsette med det i mange år fremover.  ❤ Ringerike Panthers ❤
Foto: Arne Tvervaag, Ringerikes Blad. Les artikkelen om Knut her.


Ine Håkonsen Øverby

1. Jeg ble frivillig i klubben ved at jeg hadde praksisplass der via skolen, i tillegg til at jeg har tilbringt mye tid der, siden broren min spiller hockey.

2. Som frivillig i Ringerike Panthers har jeg jobbet med Supportershoppen og alt som har med til der.

3. Det å være frivillig i Ringerike Panthers betyr at du får være del av et lag. Du blir alltid møtt med et smil og du får bidra i noe større, og du får alltid noe tilbake av å hjelpe til, slik som smil, kampopplevelser osv. 

Fra høyre: Ine Håkonsen Øverby, Mathilde Hovde og Isa Anjou Braxenholm
Foto: Sissel Skjervum Bjerkehagen, Ringerikes Blad. Artikkelen kan du lese her.

 

Jim Gallagher

1. Det er en lang historie. Det var helt naturlig, og litt "gromt"  som ung spiller i klubben å melde seg som frivillig i sekretaritet som tidtaker etc da a-laget spilte kamper. Klokke + protokoll-føring i -15 utendørs var litt av en prøvelse 🙂 Etter hvert tok jeg på meg diverse roller i klubb på grunn av eget spill pluss sønn som spilte. Da vi bygde hall var det naturlig å delta som frivillig på dugnad, vi bygde jo veldig mye av den opprinnelige hallen selv. Derfra var veien kort til å bli hall-koordinator og administrere istider etc. Da dette ble tatt over av andre hadde jeg litt "fri" før jeg igjen tok på meg det jeg gjør i dag.

2. I dag er jeg i hovedsak speaker på hjemmekampene til vårt Fjordkraftlag. I tillegg forsøker jeg bidra med tekster og evt andre ting som skal være med på å løfte ishockeyens status på Ringerike enda mer.

3. Det betyr mye. Ishockey har vært en del av mitt liv nå i 43 år. Det å kunne stille opp og bidra med det jeg kan om ishockey ser jeg på som en naturlig del og "tilbakebetaling" for alle de årene jeg har hatt glede av dette.  Jeg kan ikke annet enn å oppfordre og oppmuntre flere til å bli frivillig i klubben og da bli en del av et miljø jeg ikke tror du finner i noen andre klubber/idretter.

Foto: Hockey4You

 

Vil du bli en del av det disse beskriver så er dette en gyllen mulighet til å slenge seg med.

Noen av oppgavene som er tilgjengelig er:

 • Salg i kiosk på kampdag
 • Salg av supporterutstyr på kampdag
 • Vakthold på kampdag
 • Henge opp og ta ned flagg i byen på kampdag
 • Maskot
 • Multimedia (filme, foto)
 • Kontroll av billetter på kampdag
 • Skrive artikler
 • Skøyteskolen
 • Koke kaffe og steke vafler på kampdag
 • Rydde etter kamp

Vi trenger reserver til:

 • Utvisningsboks
 • Sosiale medier
 • Billettsalg

 

Håper å se akkurat deg!

ice-effect
Meld interesse for å bli frivillig

Skriv i beskjed feltet hvilke oppgaver du er interessert i å jobbe med.

Hovedsponsorer

Sparebank 1 Ringerike Hadeland
TI industrier
Aka AS
Real Ringerike
Skue Sparebank
Fuel of Norway
Røyse Presseri