Hockeyguttas rosa sløyfe aksjon

Hockeyguttas rosa sløyfe aksjon

Oktober er som vi alle kjenner til en rosa måned, den markerer rosa sløyfe aksjonen som setter fokus på brystkreft.

Vi er opptatt av å bidra der vi kan, og brystkreft er dessverre noe mange av oss har en form for kjennskap til. I 2020 fikk 3424 kvinner og 31 menn diagnosen brystkreft og etter pandemien fryktes det store mørketall. Det er den vanligste kreftformen hos kvinner. Takket være forskning er det over 90% som lever etter 5 år, men vi har ingen å miste. Derfor kan vi ikke stoppe med forskning, og så lenge sykdommen eksisterer må vi sammen jobbe for å spre budskapet. 

I Hønefoss er det tradisjon med å farge Oppgangssaga rosa og selv om vi ikke kunne gjøre noe like spektakulært som for eksempel å farge isen så ønsket vi å bidra på vår måte. Derfor arrangerte vi sammen med Brystkreftforeningen Ringerike- og omegn og NovaPro en kamp med fokus på temaet. 

I tillegg til at det var stand ved inngangen så hadde spillerne for anledningen nye drakter hvor det gule var byttet ut med rosa. Draktene var veldig populære og det var nesten en liten sorg innad i laget når de ikke kunne beholde dem til odel og eie, men vi rakk å bruke dem i flere av hjemmekampene i løpet av oktober. I slutten av måneden ble draktene auksjonert bort. Overskuddet fra auksjonen ga vi til brystkreftforeningen og det var veldig fint å se at sammen samlet vi inn 29 000 kroner. 

Aina Oset for Ringerike Ishockeyklubb, Nina Aspelund og Elin Handeland fra Brystkreftforeningen Ringerike og omegn.

Vil du lese mer kan du gjøre det på Brystkreftforeningen sine hjemmesider eller på Brystkreftforeningen Ringerike og omegn sin facebook

Ønsker du å støtte Brystkreftforeningen kan du gjøre det her.

Hovedsponsorer

Sparebank 1 Ringerike Hadeland
TI industrier
Aka AS
Real Ringerike
Skue Sparebank
Fuel of Norway
Røyse Presseri