Janka er nominert til årets kvinnelige forbilde

Er årets kvinnelige forbilde å finne i Schjongshallen?

Årlig kårer kvinnenettverket Novapro årets kvinnelige forbilde i Ringeriksregionen. Blant mange fantastiske kvinner har fem stykker blitt plukket ut som finalister. En av disse er vår egen daglig leder, Janka Aasen.
 
Foto: Ringerikes Blad
 
Juryens begrunnelse gjør oss varme om hjertet og stolte av vår daglige leder og klubben vår.
 
"Janka er nominert for «sitt utrettelige arbeid som daglig leder i Ringerike Panthers». Janka er ildsjelen som etter hvert tok over som daglig leder for den lokale hockeyklubben Ringerike ishockeyklubb – klubben vi kjenner som Ringerike Panthers. Klubben spiller i dag i eliteserien, noe som for Janka sin del innebærer lange dager og stort ansvar. Et ansvar hun mestrer forbilledlig godt.

Ikke bare bidrar hun til sportslig og driftsmessig vekst, men hun er også en sterk pådriver for sosial bærekraft. Klubben er opptatt av inkludering og mangfold; de bidrar til flere jenter/kvinner i hockeymiljøet og de vant nylig en pris fra Norsk Tipping for beste Pride-arrangement. De har fått til et samarbeid med Friomsorgen for gjennomføring av samfunnsstraff, de sørger for gratis skøyteskole for barn en gang i uken og har inngått samarbeid med en av sine sponsorer for å dekke medlem- og treningsavgift for barn i lavinntektsfamilier.

Målet er et lavterskeltilbud der alle føler seg inkludert. Janka og klubben er opptatt av at alle skal føle seg velkomne og vel i ishallen, blant annet ved at alle blir hilst på når de kommer til hallen. Supportere beskriver klubbmiljøet som en «familie» hvor man blir godt tatt imot. Dette har blitt en del av klubbens merkevare. De viser hva de står for og bygger en inkluderende og raus kultur.

Dette gjelder ikke bare for klubbens omgivelser, det gjelder vel så mye for spillerne - både elite og bredde. Klubben er opptatt av spillernes trivsel og vilkår. Blant annet etablerer klubben skole- og studiesamarbeid for å sikre spillerne utdanningsmuligheter i kombinasjon med idretten, noe som er med på å tilrettelegge for lokal utvikling og representasjon.

Janka er en dame som får ting til å skje. Hun går foran og tar ansvar. Hun inspireres av utvikling og tør å stille seg hårete mål. Hun er en tøff dame som til tross for lange og intense dager krummer nakken og går på. Negativ omtale preller ikke av, men med erfaring tas det heller ikke personlig. Hun ønsker fremsnakking og utvikling; en kultur hun selv er en forbilledlig representant for. Gjennom sitt ekstraordinære engasjement er Janka med på å skape en viktig arena for barn og unge lokalt. Et arbeid som bare blir viktigere i tiden som kommer. Vi heier på denne kvinnen og håper lokale krefter er med på å sikre bygging av ny ishall slik at barne- og breddeidretten også i fremtiden kan sikres en arena med kultur preget av utfoldelse, inkludering og mangfold."

Selv er hun ydmyk og glad for nominasjonen. Til tross for at hun ikke er like glad i å være i søkelyset så er hun stolt over å kunne være et ansikt utad for klubben vår og alt det bra vi får til. "Det er gøy å være leder for dette maskineriet og det at så mange setter pris på jobben jeg legger ned gjør meg enda mer motivert for å kjempe videre mot målene våre".

Foto: Ringerikes Blad

Vi ønsker også å trekke frem Tone Reneflot Thoresen, et av våre styremedlem som også er nominert. Hun er daglig leder for Fontenehuset og har mye av æren for samarbeidet oss i mellom. 

Foto: Ringerikes Blad

Tone er nominert for sitt ekstraordinære engasjement for samfunnslivet i regionen. Hun var en av pådriverne da kvinnenettverket NovaPro ble initiert i 2014, og senere stiftet i 2017.

Hun har i mange år vært en pådriver for utvikling i regionen. Hun har engasjert seg som ildsjel i idretten og hun fremmer psykisk helse gjennom sitt virke som daglig leder i Fontenehuset.

Tone er en av initiativtakerne bak kvinnenettverket NovaPro, et åpent delingsnettverk hvor kvinner øker trygghet og tro på egne ferdigheter. Organisasjonen jobber for at kvinner tar en naturlig plass «ved bordet», i samfunnet generelt og innenfor arbeidsliv og lederskap spesielt. Nettverket fremmer kvinner inn i styrer og setter aktuelle temaer på dagsordenen. Et inkluderende miljø hvor «kvinner heier på kvinner» og oppfordres til å delta med egen stil og tilnærming. Og Tone «lever som hun lærer»; hun er tro mot sin egen tilnærming - ydmyk og inkluderende. Hun beskrives som en varm, hardtarbeidende og trygg leder. En rå «gjennomfører» med en unik evne til å få med seg folk. Tone er flink til å se mennesker og skape tillit mellom mennesker. Hun ser løsninger - ikke problemer.

Tone var leder for NovaPro fra februar 2017 til mars 2023, samtidig som hun påtok seg verv som organisasjonssekretær for Ringerike ishockeyklubb. Også der med fokus på utvikling, i likhet med sine tidligere roller som regionkoordinator for Rådet for Ringeriksregionen og som administrasjonssjef for Ringerike Utvikling. Tone har mottatt flere nominasjoner; både for sitt bidrag innen utvikling i regionen, men også for alt det hun gjør for Fontenehuset og dets medlemmer i regionen. Dette viser Tones diversitet; både som ressurs og menneske. Hun legger ned en ekstraordinær innsats og fremstår som et forbilde gjennom sin dyktighet, kapasitet og menneskelige egenskaper.

Kåringen finner sted på Novapro sitt LilleLørdag arrangement den 10.april. Uansett hvem av de fem nominerte som vinner så er det veldig fortjent, men vi holder selvsagt en liten knapp på en av våre egne. 

Hovedsponsorer

Sparebank 1 Ringerike Hadeland
TI industrier
Aka AS
Real Ringerike
Skue Sparebank
Fuel of Norway
Røyse Presseri