Per svarer

Hva tenker egentlig sportssjefen om spørsmålene vi alle lurer på?

Vi skriver mai måned og legger bak oss en måned som har bestått av masse jobb, refleksjoner, tanker og følelser. For oss, som sikkert for mange av våre supportere, har det til tider også føltes ut som om tiden har stått stille, derfor er det godt at vi nå er i gang med våren med alt den bringer med seg.

Det er naturlig at det i den prosessen vi er i nå vil være mange spørsmål. Forhåpentligvis vil vi dekke noen av dem gjennom denne praten med vår sportssjef, Per Braxenholm.

Nå er det en stund siden sesongen var over, hvordan synes du tiden etter sesongen har vært?

Det var givetvis otroligt tungt efter sista kampen med mycket besvikelse och känslor.

Påsken kom lägligt och vi fick ta några dagar till att andas ut och fundera på framtiden. Men det tog inte många dagar innan jobbet sattes i gång med hur klubben skulle möta framtiden och säsongen som kommer. Martin meddelade tidigt att han tyckte det var ett bra läge för en ny tränare att ta över, medan jag kom överens med klubben att jag ville fortsätta resan vidare, då i rollen som sportsjef.

Därefter har vardagen egentligen gått väldigt mycket i möten och telefonsamtal, både internt i staben, med styrelsen, spelare, folk runt omkring och externt med nya spelare, agenter, scouting o.s.v.

Her kommer vi fort inn på spørsmålene som veldig mange lurer på. Hvordan synes du det ser ut inn mot neste sesong?

Jo, när den värsta besvikelsen från nedrycket har lagt sig, så måste jag ändå säga att jag ser väldigt positivt på säsongen som kommer. Klubben har varit extremt tydliga med att vi vill tillbaka så fort som möjligt och att satsningen på att bli ett etablerat EHL-lag fortsätter. Vi kommer göra allt vi kan för att behålla den vardagen vi har skaffat till vårt elitelag, vilket betyder att man ska kunna spela i Panthers och ha en vardag där man som spelare ska ha tid till att lägga mycket energi och fokus på utveckling och prestation. I tillägg så har vi en breddedel i klubben som har vuxit enormt mycket de sista åren. Bredden är otroligt viktig för oss och den ska vi fortsätta utveckla och satsa på.

Om vi ser litt mer konkret på A-laget, hvordan ser det ut med troppen?

Naturligt nog när man åker ur en serie så blir det en del utskiftningar, och med tanke på vilken typ av spelare vi har satsat på de sista åren så är det en del spelare som kommer vilja söka sig vidare, det är också en del platser där vi önskar förnya. De killar som har varit här en stund har jag gett lite tid till att få landa efter besvikelsen de givetvis känt på när vi åkte ur.

Sist vi var i samma situation så var vi mycket mer på hugget, men med den erfarenheten så tycker jag inte att det föll ut så bra när vi satte igång säsongen igen. Det är en form av sorgearbete som man måste få lov att bli klar med och det viktigaste för oss är att vi har killar här nästa säsong som är riktigt hungriga och sugna på den resan vi ska ut på, för det kommer inte att bli en enkel resa.

Det är också så att jag helst skulle ha en tränare på plats som får vara med och säga sitt när det kommer till hur lagbygget ska se ut. Men vi är i gång, brickor börjar falla på plats och vi kommer börja presentera nyheter snart.

Ja, da kommer vi kjapt inn på det spørsmålet alle lurer mest på, hvordan går det med signeringen av ny trener og når kommer det til å være på plass?

Ja, jag misstänkte nästan vi skulle komma in på det.

Klubben är i dialog med ett antal kandidater, både norska och utländska, där det varierar lite hur långt vi har kommit. Allt från lösa samtal till längre fysiska möten. Det är en rekryteringsprocess som måste få ta tid. Det viktigaste är att vi finner en kandidat som vi känner är den rätta, som också har tro på det vi gör och som har hög motivation till att komma hit och vara en del av Ringerike Panthers resa. Men självklart önskar vi, precis som alla andra, att det ska vara klart så fort som möjligt. Har vi tur så kan vi kanske snart presentera ett namn.

 

Vi venter alle i spenning på tiden fremover. For selv om motstanderne ikke er de samme så handler alt om hva vi spiller for, og det er dere!

Hovedsponsorer

Sparebank 1 Ringerike Hadeland
TI industrier
Aka AS
Eiendomsmegler 1
Real Ringerike
Skue Sparebank
Fuel of Norway
Røyse Presseri
Sparebank 1 Økonomihuset