Pride er også viktig i idretten

Pride er også viktig i idretten

Det var tilfeldigheter som skulle til for at Tomas endte opp inne i ishallen.

Elitelaget har i mange år trent på GymBasic i Hønefoss og det er her det hele startet. For Tomas sin gode venninne Linda, som er eier av treningssenteret og fys.trener for laget, så behovet for hjelp utenfor isen. Siden Tomas har bakgrunn som massør ble han spurt om å hjelpe til en gang iblant.

I 2017 fikk han billetter til en treningskamp mot Frisk Asker og Pantherne tapte så det suste, men det hadde ikke noe å si for Tomas han ble hekta. Atmosfæren, musikken og trykket som er på isen må man bare bli gira og lykkelig av sier han med et smil om munnen. Det er helt klart at det å komme inn i ishockeymiljøet er høyt på lista over gode ting som har skjedd han.

Tomas er nå en del av støtteapparatet. Foto: Tor Kristian Sørensen

Han har vært heldig, som homofil er det dessverre ingen selvfølge at du blir møtt med utelukkende positivitet av samfunnet for øvrig. Grunnen til at han ikke har møtt fordommer tror han er at han er åpen om legningen sin.

Når Tomas masserer så er han på jobb og for spillerne er det en selvfølge å holde kroppen som er deres arbeidsverktøy i best mulig stand. I utgangspunktet er de blide, takknemlige og fornøyde menn som får hjelp av en kollega, men vennskapene som kommer er unike. Det er ikke rart at han selv føler at han har adoptert et helt hockeylag. Garderobekulturen som for mange kan oppfattes som litt skremmende syns han er befriende og han har aldri hørt ordet homo bli brukt som skjellsord. Om det er fordi han er der kan kanskje være, men så er også de unge i dag mer liberale og åpne for forskjeller.

Hockey har blitt en viktig del av hverdagen og timeplanen settes ofte etter når det er treninger og kamper. Mannen Erik har blitt vant til at kamper prioriteres og er med så ofte han kan, gudskjelov så syns også han at det er gøy.

Tomas og mannen Erik på kamp.

Det snakkes mye om åpenhet i idretten og det er viktig for Tomas og resten av Ringerike ishockeyklubb å få frem at vi er en klubb for alle. Legning har aldri vært et tema og vi håper at flere vil følge etter, hos oss er alle velkomne. Vi har god plass og god takhøyde!

Tomas blir med i Pride paraden og han håper å se mange Panthere blant regnbuefargene.

Hovedsponsorer

Sparebank 1 Ringerike Hadeland
TI industrier
Aka AS
Real Ringerike
Skue Sparebank
Fuel of Norway
Røyse Presseri