Starten på noe større?

Starten på noe større?

Ringerike Panthers Damer er etablert. Det er som noen sikkert vet ikke første gang, men det er siste gang!

Fra nå og i all fremtid skal Ringerike Panthers ha seniorlag for både gutta og jentene. Jentene som starter på skøyteskolen eller vårt nye JU9 lag skal ha sine forbilder og også vite at det ligger et tilrettelagt tilbud for dem på helt lik linje som for gutta.

En litt kjølig dag i april 2020 inviterte Janka meg til et møte, tema var: Damelag. Jeg husker jeg gikk inn i møte med en tanke om dette kanskje er litt prematurt og at et lag i år vil kanskje hvis vi var heldige klare å skrape sammen ti spillere til en kamp. Jeg har erfaring fra 8 divisjon i fotball hvor vi var 9 spillere til å spille en 2x45 min fotballkamp. Det er lite kult. Lite gøy er det også og må skrape sammen nok spillere til å kunne ha en øvelse på en trening. Nei, her var jeg rimelig sikker på at dette var litt for tidlig. Kanskje vi skulle starte en treningsgruppe da? For å se om vi får nok interesse i løpet av sesongen også kunne vi telle opp på slutten og se om vi kunne melde på neste år? Ja! Det var nok best. Møte gikk og vi kom til 14 navn på blokka, Janka, Petter og Dagfinn var alle enige om at det var mer enn nok folk og påmeldingen til 1. div Kvinner 2022/23 var et faktum.

Sommeren gikk og damelaget hadde noen treninger hvor det var kanskje opp mot 8 stk på trening. Tia gikk og noen av de som var på blokka ombestemte seg, noen kom inn på studier andre steder og ble plutselig uaktuelle. Samtidig som det skjedde tikket det inn en melding på telefonen min fra sjefen over alle sjefer, Janka: «Magnus, Damelaget trenger en trener, er du keen?» Jeg har mine timer i Schjongshallen i løpet av en uke med gutt på U9, jente på Skøyteskolen, hobbyhockey selv. Har jeg virkelig tid til det? Tåler familien min enda fler timer i den hallen? Mange ting som gikk igjennom hodet mitt da og det var en del ting som måtte klaffe på hjemmebane før jeg kunne svare. For de som kjenner meg godt vet at det som oftest ikke eksisterer et nei hos meg. Som også ble resultatet denne gang!

Trenererfaring har jeg mye av, men ikke seniorlag i ishockey. U8 trente jeg i fjor, kunne jeg bruke noen erfaringer derfra? Trener 1 kurset til NHIF? Min egen erfaring fra treneryrket i andre idretter? Jeg håpet jeg slipper å si til damene at de ikke skal slåss i køen og at alle får gjort øvelsene uansett om du er nummer en eller tre i køen, for det var det en del av på U8. Vi hopper i det og vi skal jobbe for at det blir så bra som det kan bli.

 I Schjongshallen utenfor garderobe 3 og 4 står det noe på veggen: «Det handler ikke hvem vi spiller mot, men hva vi spiller for» Du skal føle noe når du drar på deg (helt objektivt) den fineste drakta som finnes. Det skal være spesielt, du skal være stolt, det skal bety noe.

Det betyr mye for meg

NÅ KJØRER VI

 

Alle foto: Bjørn Johnsen

Magnus Krydsby
Magnus Krydsby

Trener

magnus.krydsby@parador.de 41384809

Hovedsponsorer

Sparebank 1 Ringerike Hadeland
TI industrier
Aka AS
Real Ringerike
Skue Sparebank
Fuel of Norway
Røyse Presseri