Vår historiske sluttspillsplass

I går ble det klart at vår motstander i kvartfinalene er Stavanger Oilers. Dette er første gangen Ringerike Panthers er i et sluttspill og derfor ønsker vi å gi Hønefoss en liten innføring i hvordan sluttspillet fungerer. Her presentert med bidrag fra Jim Gallagher.

Ringerike Panthers, VI, har som kjent for oss alle sammen blitt nummer 8 av 10 lag i Fjordkraftligaen. Dette betyr jo da at vi er klare for NM-sluttspill. Det betyr samtidig at vi er klare for sesongen 2022-2023 i Fjordkraftligaen. Grüner og Manglerud Star må ut i kvalifisering mot Narvik og Comet om de 2 siste plassene i neste sesongs Fjordkraftliga. 

Serien avsluttes i dag 10 mars med 5 kamper klokka 19.00, og umiddelbart etter dette velger de 3 beste sine motstandere, plass 4 får det laget som ikke er valgt. Serien ser slik ut pr i dag: 1-Stavanger, 2-Sparta, 3-Stjernen, 4-Vålerenga, 5-Frisk Asker, 6-Storhamar, 7-Lillehammer og 8-Ringerike. Det eneste som kan forandre seg i dag er plass 2-3 og 4-5. Stavanger blir 1, Storhamar blir 6, Lillehammer blir 7 og Ringerike blir 8. (husk at det er prosenttabell som teller hvis du stusset litt nå).

Kvartfinaler, semifinaler og finale spilles alle som "best av 7 kamper"... dvs at et lag må vinne 4 mot sin motstander for å gå videre.

Det høyest rankede lag har alltid hjemmebanefordel... dvs begynner alltid hjemme, og avslutter hjemme om det blir 7 kamper.

Kvartfinalene spilles 13 mars, 15 mars, 17, mars, 19 mars, 21 mars, 23 mars og 25 mars. Man spiller annenhver kamp hjemme og borte.

I ishockey er det slik at topp 4 har hjemmebanefordel, og også får velge sin motstander. Dette gjøres på følgende måte:
Plass 1 velger mellom plass 7 og 8
Plass 2 velger mellom plass 6 og gjenværende av 7/8
Plass 3 velger mellom plass 5 og gjenværende av 6/7/8
Plass 4 får den motstander som er igjen av 5/6/7/8

Ringerike Panthers skal da garantert begynne på bortebane søndag 13 mars
Ringerike Panthers skal garantert spille hjemme tirsdag 15 mars
Ringerike Panthers skal garantert spille borte torsdag 17 mars
Ringerike Panthers skal garantert spille hjemme lørdag 19 mars. 

Da har vi spilt 4 kamper og hvordan det da ligger an bestemmer om det blir flere. Har vi vunnet alle 4 eller tapt alle 4 så er vi enten videre til semifinale, eller vi er ferdige for denne sesongen. Står det 3-1 i kamper, ja da må det spilles minst en til. Står det 2-2 blir det garantert 2 til. Det handler om å vinne 4 kamper i "best av 7". (eventuelle flere kamper; Kamp 5 vil være borte, kamp 6 hjemme og kamp 7 borte).

I NM-sluttspill takker ikke spillerne hverandre for kampen før et lag er videre (vunnet 4 kamper) 

I NM-sluttspill spilles det ikke 3 mot 3 og 5 minutter sudden. Det spilles sudden 5 mot 5 i fulle perioder inntil man har en vinner.

Da er det bare å brette opp ermene for oss alle. 

Laget gir alt. Vi rundt laget gir alt. Vi skaper historiske øyeblikk for klubben vår. 

#VIERRINGERIKE sammen!

Hovedsponsorer

Sparebank 1 Ringerike Hadeland
TI industrier
Aka AS
Real Ringerike
Skue Sparebank
Fuel of Norway
Røyse Presseri