Vi hjelper hjerne

Vi hjelper hjerne

Det er ikke få saker som står hjertet vårt nært, men noen ting slår det ekstra sterkt for.

I oktober hadde vi Supporterkamp hvor vi også hadde fokus på Hjernesvulstforeningen. Vi ønsket å samle inn penger for å hjelpe tidligere Panthers-spiller Hedda og andre i samme situasjon. Historien hennes kan du lese her.

Leder i Hjernesvulstforeningen, Rolf Ledal stilte med stand sammen med moren til Hedda hvor de fortalte om foreningen, erfaringer og solgte materiell til inntekt for foreningen. Alle inntekter ble merket med Hedda og via salg fra standen, pengegave fra klubben og veldig generøse donasjoner fra publikum så samlet vi inn hele 39 094 kroner. Dette er midler som kommer veldig godt med i forskningen på hjernesvulst.

Som vi har nevnt tidligere er dette en kreftform som rammer mange og ikke minst mange unge. Så mange som 3 familier får daglig beskjed om at hverdagen deres endres på grunn av at noen de har kjær blir diagnostisert med hjernesvulst, dette er kun i Norge.

Siste lørdag i november arrangerte vi Bamsekamp i samarbeid med Hockey for livet. Rune Jonsdal som er ildsjelen bak denne organisasjonen har selv en historie som forklarer engasjementet hans.

Hockey For Livet fikk sin spede start, da jeg opplevde å sitte på St Olav i Trondheim med en 3 måneder gammel baby som måtte utredes.

Der fikk jeg en del sterke inntrykk! Rundt oss på den gamle nedslitte tv-stua, satt det voksne og barn som nærmest bodde på sykehuset. Det var foreldre med kreftsyke barn under medisinsk behandling og faktisk også under palliativ behandling.

Der lekte barna seg med gamle og slitte leker. Det var heller dårlig med sosiale fellesaktiviteter. De snakket varmt om den månedlige pizzakvelden som var et lyspunkt.

På den tiden så var jeg materialforvalter på Rosenborg Ishockey som akkurat hadde spilt seg opp i den øverste ligaen. Jeg tok med meg noen tanker om dette inn i garderoben, og vi ble enige om å gjøre et stunt for å få inn penger til nye og mer moderne leker. Vi syklet den store Styrkeprøven i 2011, 550 km fra Trondheim til Oslo. Det ble syklet inn litt over 100.000,- det året. Pengene ble donert til Barnekreftforeningen i Midt-Norge som øremerket midlene til nye leker, nettbrett, data, tv-spill og sosiale aktiviteter.

Den første Bamsekampen arrangert vi i Romjula 2013. Det ble en kjempesuksess, og det var mye folk i hallen som faktisk aldri hadde vært på hockeykamp før. En vinn-vinn-situasjon for oss alle! Vi får vise hvor mye godt som bor i hockeymiljøet, samtidig som vi gleder barn og unge i hele landet.

Tilbake til 26.november og Schjongshallen. Alle ventet spent på å få kaste bamsene sine på isen når Ringerike scoret sitt første mål, men mange ble tatt på senga når det kom 02:40 inn i første periode. Thomas Bækken scoret vårt første mål for kvelden og fikk æren av å starte regnet av bamser ute på isen. Alle bamsene ble samlet sammen og venter nå på å komme til nye hjem hvor de kan glede barn som trenger noen magiske øyeblikk i hverdagen.

Til sammen brakte kampen inn hele 15 000 kroner som vi har valgt å donere til hjernesvulstforeningen, merket Hedda. Sammen har vi derfor samlet inn hele 54 094. Det er vi veldig stolte av og ønsker å gi alle som har bidratt og oss selv en god klapp på skuldra.

Vil du være med å bidra kan du vippse valgfri sum til 10660, merk de gjerne med Hedda. 

Hovedsponsorer

Sparebank 1 Ringerike Hadeland
TI industrier
Aka AS
Real Ringerike
Skue Sparebank
Fuel of Norway
Røyse Presseri