Samfunnsansvar

Samfunnsansvar

Ishockey handler ikke bare om det som skjer på isen. En stor del av idretten er inkludering og samhold. Vi i Panthers ønsker at ishockey skal være for alle, og ønsker samtidig å kunne gi tilbake til lokalsamfunnet i form av aktivitet, tiltak som skaper opplevelser og glede, og veldedighet.

Ved å representere Ringerike Ishockeyklubb, så ønsker vi at man skal ha muligheten til å tilhøre og bidra til noe større enn en selv. Med en voksende medlemsmasse og status, så ser vi at vi også har mulighet til å bidra utenfor isen. 

Tidligere har vi gjennomført flere kamper med veldedighetsformål, og vi har flere tiltak innenfor samfunnsansvar som vi jobber med i det daglige. Under kan du lese litt mer om tiltak som er gjennomført, og nederst på siden finner du en oversikt som viser våre arbeidsområder og målsetninger innenfor temaet.

Panthers gir tilbake

Vi retter fokus mot viktige kampsaker både på og utenfor isen. Ved å bruke klubbens merkevare og arrangementer kan vi sammen sette fokus, og bidra i viktige problemstillinger i samfunnet. De siste årene har vi hatt temakamper med fokus på både kvinner og menns helse, hvor innsamlingsaksjoner og kampinntekter har gått til Rosa sløyfe og Movember. Det vil vi også fortsette med i årene som kommer. 

Dustin Parks og de andre Panthers-spillerne setter Rosa Sløyfe i fokus gjennom oktober måned.
Foto: Sofie Alexandra Kitterød

Det har vært arrangert bamsekamper i samarbeid med organisasjonen Hockey for livet, hvor overskuddet har gått ulike veldedige formål, samtidig som bamsene har blitt overlevert til avdelinger som hjelper barn i tøffe situasjoner. 

Bamselevering til Krisesenteret i Hønefoss. Even Tangen Fosse, Martin Naenfeldt og Michael Söderberg overrekker bamsene som kan gi et lyspunkt i hverdagen til barna hos Krisesenteret. 

Vi har et godt samarbeid med Fontenehuset Hønefoss som gjør en viktig jobb innenfor psykisk helse, og skaper muligheter og mestring for dem som har eller har hatt utfordringer med sin psykiske helse. Fontenehuset skaper arbeidsplasser, og vi er så heldig at vi har fått bidra i dette. Her har vi blitt kjent med nye mennesker, og etterhvert også fått viktige bidragsytere i det daglige i vår klubb. 

Per Braxenholm sammen med noen av våre spillere på besøk hos Fontenehuset Hønefoss. Her fikk vi slå av en god prat med de som var tilstede denne dagen, og samtidig dele ut overskuddet fra en av veldedighetskampene som ble arrangert den sesongen. 

Aktivitet til lokalsamfunnet og kort vei mellom bredde og elite

Ved siden av å skape gode opplevelser under våre arrangementer og drive veldedighetsarbeid, jobber vi for å skape aktivitet til alle barn og unge i samfunnet. Vi ønsker at deltakelse i ishockey skal være lavterskel og har arrangerer blant annet gratis skøyteskole for alle barn i Ringeriksregionen. Det jobbes stadig med å bryte barrierer og åpne nye veier for å inkludere og rekruttere nye barn til idretten.  "Ishockey er for alle" er et fundament i vår breddeavdeling, og noe vi jobber etter i det daglige. 

Gjennom en tett link mellom klubbens elitelag og breddeavdelingen ser vi at det skapes stort engasjement i en voksende hockeyby. Elitespillerne er viktige rollemodeller for barna, både på og utenfor isen. Å videreføre sunne holdninger og erfaringer fra Panthers-gutta i Fjordkraft-ligaen hele veien ned til de minste er noe vi håper å lykkes med gjennom vårt spillerambassadør prosjekt. 
Under holdningsarbeid er klubben registert som Rent Idrettslag i samarbeid med Antidoping Norge.

Teemu Filip på istrening sammen med Mathias Holst Jenssen, Dustin Parks og de andre A-lagsgutta. 

 

Våre fokusområder og framtidsmål - En kulturbærer i Ringeriksregionen

Blant de nevnte tiltakene som er gjennomført, så er det flere som vil gjentas i framtiden. Arbeidet ute i lokalsamfunnet er en stor del av hverdagen vår og det vil det også være i tiden framover. Vi søker alltid utvikling og et av de nyeste målene vi har for øyet er å starte arbeid innen bærekraft. Under finnes en oversikt over våre mål og fokusområder innenfor samfunnsansvar, og gjennom sosiale medier får du et innblikk i alle de små bitene i hverdagen som til sammen utgjør en forskjell. 

Hovedsponsorer

Sparebank 1 Ringerike Hadeland
TI industrier
Aka AS
Eiendomsmegler 1
Real Ringerike
Skue Sparebank
Fuel of Norway
Røyse Presseri
Sparebank 1 Økonomihuset